De Gonzo Audio XL251

microfoon-gonzo-audio-xl251De opnamestudio van MoSound Productions is een geweldig klinkende microfoon rijker. Ik wilde investeren in een microfoon van de beste kwaliteit die je maar kan vinden. Heb wat rondgevraagd of de Neumann U87 nou echt zo goed is als ze zeggen en kreeg als tip dat ik een microfoon van Gonzo Audio moest uitproberen. Top producers uit Nederland verkiezen microfoons van dit merk boven de topmerken. Ik heb contact opgenomen met Gonzo Audio en kreeg de heer Drost aan de telefoon en zo heb ik een afspraak gemaakt om wat mic’s van hem te testen hier in de opnamestudio.

Petra de Winter van de band Chabliz was zo vriendelijk om als proefkonijn 9 keer hetzelfde liedje te zingen om zo de verschillende type microfoons te testen. Ik kon mijn oren niet geloven, wat een geluid, zo puur en zoals verwacht nagenoeg geen correcties in de audio opnames waren nodig. Ik was meteen verkocht. Ik ben uiteindelijk gegaan voor de XL251. Hij heeft deze microfoon, met externe voeding, voor me gemaakt en vorige week geleverd. Wat ben ik blij met deze aanschaf….!

micofoon-voeding-xl251

Wat de microfoons van Gonzo Audio nou zou speciaal maken is een alternatieve (nieuwe) manier van productie. Normaal zijn (bijna) alle onderdelen in de microfoon gebouwd, en dit op een kleine printplaat. Het signaal kan hier niet gemakkelijk doorheen en dit gaat dus ten koste van de kwaliteit. De microfoons die de heer Drost maakt hebben een aparte voeding, met hierin heel veel plek voor het audio signaal. Je hoort het verschil zo duidelijk, je moet het echt zelf ervaren.

Ben je benieuwd naar het geluid? Maak een afspraak zou ik zeggen.

ing. Marcel van Ling
Producer / Audio engineer MoSound Productions