Vraag

Graag zou ik willen weten wat er mogelijk is indien ik mijn EP bij jou volledig opneem en maak. Ik heb 4 beats, waarvan ik de exclusieve rechten koop en alle teksten en refreinen klaar liggen.

Ik wil een hiphop EP uitbrengen. Ik wil een moderne sound creëren maar daarbij wel met inhoudelijk goede verhalen/teksten in mijn tracks. Ik kan niet echt goed zingen dus er waarschijnlijk ook af en toe een autotune of ander effect/aanvulling (meerdere sporen etc.) over het refrein moeten. Verder wil ik ook dat de tracks volledig af worden gemixt, en ook ad libs, etc.
De EP moet als die technisch gezien klaar is zo goed zijn dat ik hem zelf kan releasen op Spotify of weg laat tekenen door een Label.

Ik hoor graag van je hoe jij erover denkt qua tijd, prijs, etc.

 

Antwoord

De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte van het project. Zoals ik uit je verhaal begrijp, heb je af en toe autotune nodig (plus handmatig editen van de pitch) in de refreintjes. De coupletten bestaan verder uit backing vocals en adlibs en zijn niet gezongen. Mocht je goed voorbereid zijn, dan ga ik uit van 45 minuten opname en 2 uur editen, mixen en masteren. In totaal 2:45 uur per liedje. De kosten komen dan neer op €115,50 per liedje. Uiteraard krijg je bij grotere projecten een korting van 10%. Mocht je dus 4 tracks opnemen, dan zijn de totale kosten €415,80 met 10% korting.

Ik ga er dan niet van uit dat de beat een track out heeft en deze ook nog gemixt hoeft te worden. Ook kan je er van uit gaan dat de kwaliteit van de producties goed genoeg zijn voor labels en spotify etc. Mits de kwaliteit van de beat goed genoeg is.

Het blijft een schatting, veel klanten werken liever met een uurtarief en ik zelf ook. Omdat geen enkele track hetzelfde is, kan het dus ook minder of meer werk zijn.