MoSound krijgt een gloednieuwe opnamestudio

Na jaren lang op de 1e verdieping van een woonhuis te werken is het eindelijk zo ver. We gaan verhuizen naar een nieuwe locatie. Binnenweg 11 in Zoetermeer. Tevens wordt er een nieuwe studio gebouwd door het bedrijf Mutrox welke gespecialiseerd is in de bouw van thuisbioscopen en opnamestudio’s.

De nieuwe studio krijgt net zoals de oude een regie- en opnameruimte (met andere woorden: een control room en vocal booth). Alleen nu wat groter. De ruimtes hebben respectievelijk een netto oppervlakte van 13,5 en 5 m2 (dus na de bouw van de studio). Er zal een “kamer in kamer” constructie worden gebouwd zodat de midden en hoge frequenties maar liefst 40 dB worden geabsorbeerd. Daarna worden de ruimtes behandeld met op maat gemaakte akoestische panelen om het geluid zo neutraal mogelijk te krijgen en er betrouwbare mixen en masters gemaakt kunnen worden.

Tevens leuk om te vermelden dat er geen raam tussen de opname en regiekamer wordt geplaatst. We gaan werken met camera’s, dit is om praktische redenen noodzakelijk en zal de akoestiek van de opnameruimte en regiekamer ook goed doen.

Bouw studio dag 1

Een groot deel van het bouwmateriaal is geleverd.

Bouw studio dag 2

Wat gaat dat snel!

Bouw studio dag 3

Het labyrint voor de ventilatie om flutter echo tegen te gaan is al opgehangen. Niet in je eentje op te tillen, wat zijn die dingen zwaar! Veel wanden van de opnamestudio zijn al bekleed met isolatiemateriaal en de kozijnen zijn geplaatst.

Bouw studio dag 4

Ze zijn alweer een stuk verder met de bouw van de studio. Veel gipsplaten zijn al geplaatst en de positie van de ingang van de ventilatie is al te zien. Tevens zijn de camera’s binnen gekomen voor het gebruik van de visuele communicatie tussen de opname en de mix ruimte. Er zit een hele kleine vertraging in het beeld maar is acceptabel.

Bouw studio dag 5

Alle voorbereiding voor de ventilatie is zo goed als klaar. De plafonds zitten er in.

Bouw studio dag 6

De kamer in kamer is klaar, nu wachten op de schilder.

Bouw studio dag 7, 8 en 9

Schilder is nog bezig, akoestische panelen zijn al bezorgd.

Bouw studio dag 10

Bijna klaar met ophangen van akoestische panelen en bass traps.

Bouw studio dag 11

Elektricien is geweest, heeft tevens de schone en vuile stroom naar vocal booth aangelegd.

Bouw studio dag 12

Bouw studio dag 13

Bouw studio dag 14