Wat is audiomastering precies?

Misschien kent u het wel. Uw mix is klaar en u brandt hem op CD, luistert hem op de geluidsinstallatie in de huiskamer of auto. Er klopt iets niet, het mist iets! Hoe kan het nou zijn dat alle commerciële muziek beter klinkt dan hetgeen waar u uw uiterste best op heeft gedaan?

Alle commerciële muziek is gemasterd. Masteren is het corrigeren van onjuistheden in de mix en het aan elkaar lijmen van de tracks. Er wordt gewerkt aan het stereobeeld van de mix en het volume wordt naar een niveau gebracht dat hetzelfde is als wat op elke CD/EP te horen is.

Upload hier uw audio en ontvang gratis een fragment

Met behulp van de juiste apparatuur, expertise en ervaring wordt je CD/EP of liedje omgetoverd in een “masterpiece”. De keuze is aan jou, je kan je liedjes laten “knallen” of misschien wil je er juist een wat rustiger karakter aan geven.De CD wordt Red Book standard afgeleverd. Dit betekent dat hij aan alle technische criteria voldoet en alle benodigde informatie bevat, zoals de titel van de CD, de titel van liedjes, artiestnaam, ISRC-code enz.audio-mastering-ozone

Waar bestaat audio mastering nou precies uit?

Audio mastering is niet zomaar de muziek harder zetten zodat het niet ondergesneeuwd wordt door andere liedjes die veel te hard staan. Hier onder staat een lijstje met wat er allemaal komt kijken bij het masteren van audio.

 1. Analyse van de audio
 2. Correctie
 3. Editing
 4. Verbetering zoals:
 5. Equalization
 6. Reverb toepassen als dit nodig is
 7. Multiband compressie
 8. Stereo imaging
 9. Harmonic excitation
 10. Loudness maximization
 11. Track leveling
 12. Dithering
 13. PQ coding

Online audio mastering

Een groot voordeel van deze audiomastering service is dat je niet eens de deur uit hoeft om de muziek te laten masteren. Je stuurt de audio op met behulp van wetransfer.com, krijgt een proefmaster teruggestuurd en geeft aan of je er tevreden mee bent. Zo niet, geen probleem, ik pas hem voor je aan. Het kan ook voorkomen dat je hem uiteindelijk niet gemasterd wil hebben. Geen probleem deze proefmaster is vrijblijvend en er zijn dan geen kosten aan verbonden. Upload nu uw audio en ontvang gratis een fragment van ongeveer 2 minuten.

cursus-mastering-680